همه چیز درباره دستگاههای اسپرسو ساز
اسپرسو، با طعم غلیظ و انرژی بخش خود، یکی از محبوبترین نوشیدنی ها در سراسر جهان است. برای تهیه اسپرسو با طعمی بی نظیر، نیاز به یک دستگاه اسپرسوساز باکیفیت دارید. در این وبلاگ، به بررسی انواع مختلف دستگاه های اسپرسوساز و به شکل تخصصی تر، اسپرسوساز های قابل حمل و سفری میپردازیم که برای استفاده در برنامه های طبیعتگردی، کوهنوردی، سفر و حتی محل کار بسیار مناسب هستند.
اسپرسو چیست؟
اسپرسو نوعی قهوه غلیظ است که از دانه های قهوه برشته شده و با کمک دستگاه های اسپرسوساز تهیه میشود.
دانه های ریز آسیاب شده در یک پورتافیلتر فشرده میشوند سپس در قسمت مخصوص قفل میشود. فشار بسیار بالایی برای تهیه اسپرسو لازم است، آب با فشار بالا از دانه های قهوه عبور میکند تا شات های یک یا دو انسی اسپرسو خامهای و غلیظ را تهیه کند.
چگونه دستگاه اسپرسو ساز به وجود آمد؟
تصور میشود آنجلو موریوندو در سال ۱۸۸۴ اولین حق اختراع دستگاه اسپرسوساز را دارد درحالی که دستگاه او فقط میتوانست مقادیر بیشتری قهوه دم کند. لوئیجی بزرا با ترکیب قهوه و بخار آب یک روش ساده و خلاقانه برای تهیه قهوه دست یافت و در سال ۱۹۰۳ دستگاه اسپرسوساز تک سرو را اختراع کرد و سپس حق اختراع خود را به دزایدریو پاوونی فروخت.
با همکاری پاوونی و بزرا دستگاهی شبیه به آنچه امروز میبینیم ساخته شد و پس از نمایشگاه میلان در سال ۱۹۰۶، دستگاه اسپرسوساز به صورت تجاری در دسترس عموم قرار گرفت.
اسپرسو با قهوه چه تفاوتی دارد؟
تنها تفاوت اسپرسو و قهوه های دیگر در دانهها و روش های گوناگون دم کردن آن است. اسپرسو، همان طور که در بالا ذکر کردیم، از طریق فشار آب بالا و دانه های اسپرسو ریز آسیاب شده دم میشود. قهوه کمی آهسته تر، با فشار بسیار کمتر و با دانه های با درجه برشتگی کمتر دم میشود.
دانههای اسپرسو بسیار تیره هستند و بیشتر از دانه های قهوه معمولی بو داده میشوند. طولانی شدن مدت زمان برشتگی باعث آزاد شدن روغن از دانه های قهوه میشود که منجر به بافت غلیظ و کاملی در یک شات اسپرسو میشود. دانه هایی که برای مدت زمان کوتاه تری برشته میشوند، دانه های قهوه روشن و متوسط را ایجاد میکنند که برای دم کردن قهوه کلاسیک، فرانسه و… استفاده میشوند.
برای مثال، حتی اگر دانه های بوداده اسپرسو را در قهوه ساز قطرهای خود دم کنید، آن قهوه اسپرسو نخواهد بود. قهوه به دلیل برشته شدن زیاد، طعم بسیار قوی خواهد داشت، اما از آنجایی که دم کردن آن با فشار بالا نیست، نوشیدنی حاصل فقط قهوه معمولی خواهد بود.
نوشیدنی های محبوب بر پایه اسپرسو
موکا: موکا نوعی نوشیدنی اسپرسو است که با شکلات، شیر بخاردیده و فوم شیر مخلوط شده و گاهی اوقات خامه زده شده روی آن میریزند.
آمریکانو: آمریکانو نوشیدنی است که از رقیق کردن یک شات اسپرسو با آب داغ تهیه میشود و نسبت به اسپرسو معمولی طعم ملایم تری دارد.
ماکیاتو: ماکیاتو نوعی نوشیدنی اسپرسو است که با اسپرسو و مقدار کمی شیر بخار دیده و معمولاً کف شیر تهیه میشود. این نوشیدنی بهطور کلی در یک فنجان کوچک تر از سایر نوشیدنی های مبتنی بر اسپرسو سرو میشود و به دلیل محتوای اسپرسو بالاتری که دارد، طعم گیرا تری دارد.
کاپوچینو: کاپوچینو یک نوشیدنی قهوه محبوب بر پایه اسپرسو است. معمولاً از یک یا دو شات اسپرسو و قسمت های مساوی شیر بخار دیده و کف شیر تشکیل شده است.
لاته: لاته نوعی نوشیدنی اسپرسو است که از اسپرسو، شیر بخار دیده و لایه نازکی از کف تهیه میشود. شربت های کارامل، وانیل و… برای طعمدار کردن در این نوشیدنی استفاده میشود.
انواع دستگاه های اسپرسوساز
- اسپرسوساز نیمه اتوماتیک
- اسپرسوساز اتوماتیک
- اسپرسوساز دستی
- اسپرسوساز قابل حمل
آشنایی با انواع اسپرسو ساز ها
اسپرسوساز نیمه اتوماتیک
اسپرسوساز های نیمه اتوماتیک بیشترین استفاده را در محیط های خانگی و نیمه حرفهای دارند. مشخصه بارز آنها این است که به کاربر اجازه میدهند با یک دکمه یا سوئیچ فرایند دم کردن را متوقف کرده و شروع کنند.
در این دستگاه ها انتقال آب به صورت اتوماتیک انجام میشود، اما مشخص کردن میزان قهوه برای هر شات، تنظیم مدت زمان و انجام فرایند اندازه گیری و آسیاب به صورت دستی انجام میشود.
اسپرسوساز اتوماتیک
این سبک از دستگاه ها از نظر طراحی شبیه به دستگاه های نیمه اتوماتیک هستند. تفاوت عمده این است که دستگاه های اتوماتیک دارای یک دبی سنج هستند. فلومتر مقدار آبی را که در هر شات میرود اندازه گیری میکند و اطمینان حاصل میکند که در هر بار همان مقدار آب مصرف میشود، به این ترتیب دستگاه به جای اینکه آن را به کاربر واگذار کند، به طور خودکار شات را متوقف میکند. بسیاری از دستگاه های اسپرسوساز اتوماتیک حتی به کاربر این امکان را میدهند که میزان دقیق آب مصرفی در هر شات را تعیین کنند و دستگاه را طوری برنامه ریزی کنند که هر بار این مقدار را مصرف کند.
اسپرسوساز دستی
در این مدل از دستگاه ها با پایین آمدن دسته و حرکت پیستون در سیستم تراکم ایجاد میشود سپس آب موجود داخل محفظه با فشار از دانه های آسیاب شده حرکت میکند و اسپرسو ساخته میشود. استفاده از این دستگاه ها نسبت به دستگاه های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک آسان نیست و برای مکان های شلوغ مناسب نمیباشند.
اسپرسوساز قابل حمل (دستگاه اسپرسوساز سفری)
این دستگاه ها به خاطر وزن کم، قابلیت حمل آسان و عدم نیاز برق، گزینه ای عالی برای طبیعتگردی، کوهنوردی، سفر و حتی استفاده در محل کار هستند. ویژگی اصلی در این دستگاه ها استفاده از پمپ دستی به جای موتور های الکتریکی برای ایجاد فشار است. با این دستگاه ها میتوانید هر جا که میروید، از یک فنجان اسپرسوی تازه و خوش طعم لذت ببرید.
چند اسپرسوساز قابل حمل مطرح بازار
اسپرسو ساز سفری لایف کمپ کد 45834
اسپرسوساز سفری لایف کمپ کد ۴۵۸۳۴، با استفاده از فنّاوری روز و متریالی باکیفیت گرید غذایی ساخته شده است که میتواند فرایند تهیه و آماده سازی قهوه مورد علاقه شما را بهبود ببخشد. با بهره مندی از سوپاپ تنظیم فشار انحصاری لایف کمپ و به کمک دستان شما این دستگاه قادر است با حداکثر فشار 18 Bar یا (261 PSI) به عصاره گیری و آماده سازی نوشیدنی اسپرسو باکیفیت فوق العاده بالا و فومی بینظیر بپردازد.
حجم مخزن آب اسپرسوساز لایف کمپ، ۸۰ میلی لیتر است و با استفاده از پودر قهوه آسیاب شده با درجه کمی درشت تر از دستگاه های نیمه صنعتی که به شکل کامل نیز تمپ شده باشد به خوبی کار میکند و نوشیدنی دلخواه شما را در اختیارتان قرار میدهد. این محصول به شکلی لذت بخش و به راحتی قابل استفاده است؛ زیرا در مقایسه با مدل های دیگر از برند های گوناگون، ۱۵% نیروی کمتری جهت انجام عمل پمپ کردن نیاز دارد، درضمن نگهداری از آن بسیار ساده است و تنها چند ثانیه طول میکشد تا کاملاً آن را باز و تمیز کنید.
اسپرسو ساز لایف کمپ 45834 رو تهیه کنید و از فشار بالا و کیفیت عالی اسپرسو لذت ببرید!
مشخصات اسپرسو ساز دستی لایف کمپ
- وزن محصول: 291 گرم
- ابعاد:6×7×15.4 سانتی متر
- جنس بدنه: پلاستیک ABS
- جنس قطعات داخلی: پلاستیک گرید غذایی (Food Grade)، EVA، سیلیکون
- میزان فشار :18 بار (261 PSI)
- ظرفیت مخزن آب: 80 میلی لیتر
- ظرفیت مخزن پودر قهوه: 8 گرم
- نوع قهوه ورودی: پودر قهوه اسپرسو با آسیاب کمی درشت تر از دستگاه های نیمه صنعتی
- طراحی با سوپاپ تنظیم فشار انحصاری برای ارائه بهترین عملکرد
- عصاره گیری با کیفیت بسیار بالا، غنی و خوش طعم
اسپرسو ساز CAFFLANO مدل KOMPRESSO
این اسپرسوساز که از یک سیستم هیدرولیکی مطابق با اصل پاسکال برای تقویت نیروی استخراج اسپرسو استفاده میکند. این اسپرسوساز قابل حمل فشاری با معادل ۹ بار ایجاد میکند که یک عصاره گیری بی نقص را میتوان تجربه کرد.
با KOMPRESSO، اسپرسوی عالی و غلیظ را در هر زمان تجربه کنید. اکنون خرید کنید!
قهوه ساز استارسو مدل SP-200 MINI
این دستگاه با حجم بسیار کم قابل حمل است و تنها کافی است در زمانی احساس نیاز به قهوه کردید، آب جوش همراه خود داشته باشید. ابعاد مناسب و استفاده سریع و آسان از ویژگی های این محصول منحصر بهفرد است؛ این محصول را با وزن ۳۵۰ گرم میتوانید در هر زمان و هر مکانی به همراه خود داشته باشید، تا در سفر، طبیعتگردی، کوهنوردی و برنامه های آفرودی اسپرسو خوشعطر و طعم تهیه کنید.
این محصول که تا ۱۰۰ میلی لیتر آب و حداکثر ۱۰ گرم قهوه آسیاب شده و با فشار ۲۰ بار به راحتی میتوانید در خانه، محل کار، تفریح و… از طعم عالی نوشیدنی خود لذت ببرید. در قهوه ساز SP-200 MINI پودر قهوه و کپسول و آب جوش هریک دارای محفظه مخصوص به خود است.
همین حالا قهوه ساز استارسو مدل SP-200 MINI رو بخرید و در هر زمان و مکانی از یک فنجان اسپرسوی خوش عطر و طعم لذت ببرید!
قهوه ساز استارسو مدل STARESSO MIRAGE PLUS SP-300
این اسپرسوساز قابل حمل با اندازه کوچک و سبک، یک دستگاه قابل حمل است، میتواند فشاری معادل ۱۵ تا ۲۰ بار تولید کند. با این ویژگی (ایجاد فشار بالا) عصاره گیری کامل را میتوان تجربه کرد، شما به راحتی میتوانید اکثر نوشیدنی هایی که بر پایه ۲ شات اسپرسو هستند مثل لاته، آمریکانو و… تهیه کنید.
اسپرسو ساز MIRAGE PLUS SP-300 رو بخرید و همیشه اسپرسوی دلخواهتان را همراه داشته باشید!
مقایسه مدل های اسپرسوساز سفری محبوب بازار
نام محصول | وزن(گرم) | حجم مخزن(میلی لیتر) | پشتیبانی از کپسول | قیمت |
اسپرسو ساز لایف کمپ کد 45834 | 291 | 80 | ❌ | 14,500,000 ریال |
اسپرسو ساز کافلانو مدل KOMPRESSO | 178 | 70 | ❌ | 49,000,000 ریال |
SP-200 MINI | 350 | 80 | ✅ | 47,500,000 ریال |
SP-300 MIRAGE PLUS |
680 | 180 | ❌ | 67,000,000 ریال |